NL Leert door start door!

Onze arbeidsmarkt gaat de komende tijd een zeer uitdagende tijd tegemoet. Baanzekerheid staat voor veel mensen op het spel. Naar aanleiding van het grote animo in september voor de kosteloze Ontwikkeladvies trajecten van NL Leert door is er vanuit de overheid nog eens 35 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen nog eens 50.000 mensen profiteren van een gratis ontwikkeladvies.

Afgelopen september is de overheid gekomen met een stimuleringsplan ter waarde van 50 miljoen euro voor zowel werkenden als niet werkenden. Er is geld beschikbaar gesteld voor Ontwikkeladvies trajecten en voor het volgen van online scholing. Het animo voor het volgen van de Ontwikkeladvies trajecten was zeer groot en de 22.000 trajecten zijn inmiddels vergeven. Wat betreft de scholing kunnen geïnteresseerden zich vanaf december hiervoor aanmelden. Lees meer hierover via de volgende link https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/now/now-nl-leert-door

Het NL Leert door pakket is inmiddels uitgebreid tot en met 2021. Er is 35 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor het volgen van een Ontwikkeladvies traject. Vanaf december kunnen geïnteresseerden zich weer aanmelden voor dit Ontwikkeladvies traject. Het betreft een traject ter waarde van 700,-, wat bestaat uit vier meetings van circa 1 uur.

Wat levert een traject jou op?

  • Persoonlijke aandacht voor jouw loopbaan
  • Concrete inzichten in jouw persoonlijkheid, talenten en drijfveren
  • Bepalen van jouw waarde op de arbeidsmarkt
  • Bevorderen van proactief loopbaan gedrag – hoe ga je meer sturing geven aan jouw loopbaan?
  • Inzicht in persoonlijke ontwikkelpunten
  • Diverse (alternatieve) scenario’s voor jouw toekomstige loopbaan
  • Een concreet actie- en ontwikkelplan voor de korte- en lange termijn

Om mee te doen aan een Ontwikkeladvies traject dienen geïnteresseerden zich aan te melden bij een loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur verzorgt de registratie en de financiële afhandeling. Het loket voor de ontwikkeladviezen wordt 1 december 2020 opnieuw geopend. Vanaf dat moment kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een Ontwikkeladvies traject volgen bij een loopbaanadviseur.

Heb je interesse, dan kan jij je aanmelden bij Ypsylon via onze chat en een van onze adviseurs neemt spoedig contact met je op.

Michael van den Berg

Daniel Charmes

Daisy Dam