Via onze zorgvuldige benadering vinden wij toch de juiste kandidaat

Via onze zorgvuldige benadering vinden wij toch de juiste kandidaat

In de huidige krappe arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om strategische vacatures te vervullen. Om toch de juiste kandidaten te vinden, is een actieve en zorgvuldige benadering cruciaal. Dit doen wij als Ypsylon door grondig te werk te gaan, zowel wat voorbereiding/research betreft, als het screenen van profielen en het benaderen van kandidaten met passende content.  Deze ‘triggertekst’ moet als interessant en vertrouwenwekkend worden ervaren door de kandidaten in spe. Zo wek je direct interesse.

“Hoe verloopt dit ‘searchen’ in concrete cijfers?”

Nadat we tot wel honderden kandidaten hebben gescreend op basis van de criteria van de klant, houden we bijvoorbeeld 24-48 potentiële kandidaten over. Als zij inhoudelijk goed worden benaderd door een betrouwbare afzender (de kandidaat checkt dit vaak), ligt de response op gemiddeld wel 30 procent (8 a 16 kandidaten).

Hiervan heeft gemiddeld tot wel 1/3 interesse in de vacature (zo’n 3 a 5 kandidaten = feitelijk de shortlist). Met deze kandidaten gaan we het interview-traject in. Aan het eind van de afvalrace hoeven er immers maar een paar geschikte kandidaten over te blijven, waaruit de opdrachtgever de favoriete kandidaat kiest.

Kortom, door grondig te werk te gaan, lukt het ons toch vaak om belangrijke vacatures te vervullen voor onze klanten.

Rekensommetje maken?

Neem dan contact op met onze collega:
Frans van de Ven
[email protected]
+31(0)6 – 27 10 33 69